Сибіга заявив, що Україна наразі перевіряє факт передачі Іраном ракет для рф

Політика

Глава МЗС Андрій Сибіга заявив, що Україна перевіряє інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет. Також у МЗС опрацьовують позицію з цього питання.

За словами Сибіги, Україна вже висловила своє занепокоєння щодо цього й у разі підтвердження співпраці Ірану з росією, це «матиме руйнівні наслідки для двосторонніх відносин.

«Я почав обдзвонювати й координуватися зі своїми колегами, зокрема з Європи, і одним із питань є тема, пов’язана із запобіганням і відповідним реагуванням, якщо факт підтвердиться. Факт постачання іранських ракет для рф», — зазначив голова МЗС.

Він додав, що європейські колеги України також «реагують для того, щоб цьому запобігти, якщо це ще не сталося, або будуть реагувати за фактом, якщо це буде підтверджено».

«У взаємодії з українськими спецслужбами ми наразі проводимо відповідні заходи для підтвердження цієї інформації передачі Іраном балістичних ракет росії, і вже виходячи з цього буд опрацьовуватися позиція української сторони», — сказав Сибіга.Раніше ми писали, що глава Міністерства закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс заявив, що Литва підтримує всі європейські санкції проти Ірану через його постачання ракет росії.

Також нагадаємо, що використання іранських балістичних ракет посилить здатність росії завдавати високоточні удари по українських військових або цивільних об’єктах, що розташовані поблизу лінії фронту.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь