Історична перемога і чек на 375 тисяч доларів: Людмила Кіченок виграла тенісний турнір US Open

Війна

Історична перемога і чек на 375 тисяч доларів: Людмила Кіченок виграла тенісний турнір US Open

Тріумфаторці змагань, через вихід до фіналу, довелося перенести церемонію власного весілля.

Уперше в історії українська тенісистка тріумфувала на Відкритому чемпіонаті США. Творчинею неймовірного успіху стала 32-річна Людмила Кіченок, яка була найсильнішою на кортах Нью-Йорка в тандемі з представницею Латвії Оленою Остапенко. Досі у фіналах парних змагань US Open не брала участь жодна зі “синьо-жовтих” гравчинь. 

Людмилі та Олені допоміг досвід, — каже Станіслав Хмарський, особистий наставник Людмили Кіченок, який ще донедавна тренував і Олену Остапенко. — Цей дует зіграв у чотирьох півфіналах турнірів Великого Шолома, а цьогоріч вийшов до фіналу Відкритого чемпіонату Австралії. Для нас важливо було нарешті вибороти титул. Тому як тренер у Нью-Йорку я старався надавати мінімальне значення кожній грі, щоб зняти напругу. І нам це вдалося, бо дівчата не відчували психологічного навантаження”. 

На кортах США Людмила Кіченок та Олена Остапенко встановили ще одне унікальне досягнення. На шляху до фіналу вони стартували з п’яти перемог поспіль і не поступилися у цих матчах жодним сетом. У фіналі українсько-латвійський тандем також у двох сетах переграв француженку Крістіну Младенович та китаянку Шуай Чжан, колишніх першу та другу ракеток парного рейтингу відповідно (6:4, 6:3). 

Цікаво, що приголомшливі успіхи Людмили Кіченок зірвали її плани щодо одруження зі Станіславом Хмарським. “Так, ми разом уже п’ять років і в Нью-Йорку планували офіційно стати подружжям, — розповідає тренер. — О 14.15 мали взяти шлюб, але о 15-й годині Люда грала півфінал. Оскільки Людмила та Олена вийшли аж до фіналу, то довелося перенести церемонію весілля на кінець року. Звісно, ніхто гулянок влаштовувати не буде, бо в нашій країні триває війна”. 

Тренер запевняє, що після весілля їхнє з новою тріумфаторкою US Open життя зовсім не зміниться: “Надіюсь, що печатки в паспортах ніяк не вплинуть на нашу співпрацю. Я і далі буду надійним помічником, але водночас вибагливим і суворим тренером. Ми й далі більшість часу проводитимемо в літаках та готелях, а нашою базою буде Братислава, де нині тренуємося. Тут живе й тренується Надя, рідна сестра Людмили, а також багато провідних гравчинь світу. Тут багато тенісних клубів, добротні умови, хороша логістика: за 10 хвилин можна добратися у будь-який тенісний клуб. До того ж із Братислави до аеропорту Відня лише 40 хвилин їзди. Та все одно наша рідна домівка — це Київ, і ми мріємо повернутися до України”, — зауважує Станіслав Хмарський. 

Зазначимо, що Людмила Кіченок виграла свій другий у кар’єрі титул Грендслем. Після перемоги в змішаному турнірі Вімблдону-2023 у парі з хорватом Мате Павичем і тріумфу в Нью-Йорку вона стала єдиною представницею українського тенісу з двома перемогами на турнірах Великого шолома. Завдяки успішному виступу на US Open — 2024 тенісистка встановила новий національний рекорд у парному рейтингу WTA — тепер вона посідає п’яте місце. Крім того, за тріумф у Нью-Йорку уродженка Дніпра заробила аж 375 тисяч американських доларів. 

“Для нас гроші ніколи не мали великого значення, — каже Станіслав Хмарський. — Водночас розуміємо, що тенісна кар’єра не вічна, тому по її завершенні треба буде чимось займатися. Людмила вже відтепер відвідує курси, щоб пізніше ефективно інвестувати зароблені кошти”. 

ДО РЕЧІ 

Марта Костюк та Еліна Світоліна, які зуміли дістатися до 1/16 фіналу одиночного розряду US Open, за підсумками змагань на кортах у США заробили по 215 тисяч доларів кожна. 

Ангеліна Калініна, програвши Світоліній у другому раунді основної сітки, отримає 140 тисяч. Катерина Байндль, Юлія Стародубцева, Леся Цуренко та Даяна Ястремська програли свої поєдинки 1/64 фіналу, але покладуть на банківський рахунок по 100 тисяч. А Дарина Снігур, яка зуміла виграти лише стартовий матч відбору, — 38 тисяч доларів. Катаріна Завацька та Анастасія Соболєва, які вилетіли вже в першому раунді кваліфікації, отримали чеки на 25 тисяч в американській валюті. 

Сенcація вiд США о 2O:OO! Нам дaли “зелене cвітло”. Вже від завтpа ця вiйна буде зовcім iншою
Сенcація вiд США о 2O:OO! Нам дaли “зелене cвітло”. Вже від завтpа ця вiйна буде зовcім iншою. Поїздка Блінкена до Києва запланована на 11 вересня.

Видно з cамого коcмосу! Путiну не cказали. Все у вoгні. Танків не буде. Відео
На самому підприємстві рф заявили, що пожежа на виробничому процесі не позначилася.

Історична перемога і чек на 375 тисяч доларів: Людмила Кіченок виграла тенісний турнір US Open
Тріумфаторці змагань, через вихід до фіналу, довелося перенести церемонію власного весілля.

Залишити відповідь