Польща пояснила, чому її внесок до чеської ініціативи по закупівлі снарядів затримується

Політика, Світ

Польща приєдналася до ініціативи Чехії щодо закупівлі снарядів для України, проте внесок країни затримується.

Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський на пресконференції в МЗС України, зазначаючи, що Польща планує виділити 50 млн євро цього року і ще 50 млн євро наступного року.

Затримка сталася через проблеми з попереднім очільником Агентства стратегічних резервів Польщі Міхалом Кучмеровським, якому були висунуті звинувачення. Він виїхав до Лондона і наразі уникає екстрадиції, що ускладнило реалізацію фінансового внеску.

Раніше ми писали, що Міністри закордонних справ України та Польщі Андрій Сибіга та Радослав Сікорський провели зустріч. Вони обговорили подальшу оборонну співпрацю та кроки партнерів для зміцнення нашої держави.

Також нагадаємо, що до серпня цього року до чеської ініціативи із закупівлі снарядів для ЗСУ долучилися понад десять країн, які виділили різні суми. Найбільше і раніше за всіх кошти внесла Німеччина, а єдиною країною, яка лише публічно пообіцяла гроші та не перерахувала їх, стала Польща.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь