Глави МЗС України провів зустріч з колегою з Литви: що обговорили

Політика

Глава МЗС України Андрій Сибіга провів у Києві зустріч із главою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом. Вони обговорили шляхи пришвидшення оборонної підтримки України.

Про це повідомили у МЗС України.

Андрій Сибіга висловив Литві глибоку вдячність за готовність надавати чверть відсотка національного ВВП виключно на оборонні та безпекові потреби України.

«Важливо, що цей показник (0,25% ВВП Литва надає Україні на оборону — ред.) буде закладений у бюджет Литви на 2025-й і подальші роки. Ми вдячні Литві за всебічну допомогу та посилення енергетичної безпеки», – наголосив міністр.

Головним пріоритетом для вільного світу повинен бути захист України та її громадян, а не захист російського агресора від української армії та її далекобійної зброї, додав міністр.«Україна продовжує працювати із партнерами над далекобійністю, зміцненням надійного повітряного щита, зокрема рішенням щодо збиття російських ракет і дронів в українському небі, зняттям обмежень на використання зброї», – зазначив глава МЗС.

Глава Міністерства закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс заявив, що Литва підтримує всі європейські санкції проти Ірану через його постачання ракет росії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь