Москва брехала на зустрічі з НАТО незадовго до вторгнення в Україну – Столтенберг

Політика, Світ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який залишає посаду, розповів про останні зустрічі з російською стороною перед її повномасштабним вторгненням в Україну.

Про це генсек НАТО сказав в інтерв’ю німецькому виданню FAS.

За словами Столтенберга, останнє засідання Ради НАТО-росія під його головуванням відбулося в січні. Тоді, згадує він, росія вимагала, щоб усі війська НАТО були виведені зі східної території Альянсу.

«Це було абсолютно неприйнятно для нас, але я вірю в діалог. Тому ми знову сіли з ними за стіл переговорів», – зазначив Столтенберг.

Він додав, що на зустрічі були присутні два заступники міністра закордонних справ і оборони росії.За словами генсека НАТО, вона стверджували, що з їхнього боку немає військових планів і що росія нібито перебуває під загрозою з боку України.

«Вони показали карти, ймовірно, щоб довести, що Росія оточена НАТО. Але навіть ці карти були неправильними. Наприклад, Данія взагалі не була позначена як територія НАТО. Це було неймовірно», – розповів Столтенберг.

Він досі не знає, чи це була погана підготовка, чи було зроблено навмисне.

Нагадаємо, що диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин зустрівся у Пхеньяні з секретарем Ради безпеки росії Сергієм Шойгу, вони обговорили «поглиблення стратегічного діалогу» між країнами.

Раніше ми писали, що поліція Південної Кореї розпочала попереднє розслідування щодо платформи Telegram у зв’язку з підозрою у сприянні сексуальним злочинам.

Також нагадаємо, що Сполучені Штати і Південна Корея у четвер, 29 серпня, завершили великі щорічні навчання «Щит свободи Ульчі», які базувались на сценарії розв’язання КНДР повномасштабної війни із застосуванням усіх видів зброї, зокрема ракет різних типів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь