Президент Сербії зробив крок до повернення обов’язкової військової служби

Політика, Світ

Президент Сербії Александар Вучич оголосив, що затвердив ініціативу щодо повернення обов’язкової 75-денної строкової служби у війську для чоловіків, та сподівається на підтримку уряду.

Про це повідомляє місцеве агентство N1.

Вучич на урочистостях у військовому навчальному закладі оголосив, що затвердив ініціативу щодо повернення загальнообов’язкової військової служби для чоловіків тривалістю 75 днів.

«Сподіваюся, уряд Сербії ухвалить це рішення… Сподівася, усі розмуміють, як нам потрібна сильна армія, наскільки більше нам доведеться купувати та виробляти зброї. Не тому, що ми хочемо нападати на когось, і не тому, що ми будемо це робити. Але ми хочемо стримати тих, хто нам щоденно погрожує», – заявив президент Сербії.

Згідно з ініціативою, проходження служби буде обов’язковим для чоловіків, жінки зможуть проходити її за бажання.Нагадаємо, що у Сербії та Угорщині зниження рівня води в Дунаї відкрило для загалу уламки військових кораблів, затоплених під час Другої світової.

У серпні в порту німецького Гамбурга на території одного з підприємств знайшли британську авіабомбу часів Другої світової війни. Її вага склала близько 227 кг з ударним запалом.

Мешканці польського Щецина отримали попередження не перебувати надворі у визначеній зоні на околиці міста через те, що там будуть нейтралізовувати знайдену стару авіабомбу, а один житловий будинок евакуювали з міркувань безпеки.

У лісі поблизу села Колпитів Володимирського району поліцейські виявили тіла трьох місцевих жителів. Попередньо, волиняни отримали смертельні поранення внаслідок детонування снаряду часів Другої світової війни.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь