Син Говарда Баффета привіз в Україну унікальну техніку для розмінування

Політика

Фонд американського філантропа Говарда Баффета організував демонстрацію роботи концептів техніки для розмінування з використанням новітніх технологій організації The HALO Trust, яка передана Україні.

Про це повідомляє Національна поліція Україні.

Зазначається, що такі машини керується оператором дистанційно, та рухаються по заданим лініям та маршрутам – не відхиляючись від координат. Спеціальні датчики зчитують місцевість та зберігають маршрут руху, не пропускаючи жодного клаптику землі. Ця техніка є дуже міцною та витривалою до підривів.

«Машини для розмінування деокупованих територій допомагають вибухотехнікам Національної поліції уникнути травмувань і зберегти життя поліцейським. Вдячний Говарду Баффету, який постійно підтримує Національну поліцію у протистоянні небезпекам, які приніс російський агресор, а також некомерційній організації The HALO Trust, що допомагає розміновувати деокуповані території. Цінно, що безпечна Україна — наша спільна мета», — написав голова Нацполіції Іван Вигівський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський оголосив лауреатом нагороди «Національна легенда» Говарда Баффета — американського мільярдера, мецената, філантропа. Він найбільший приватний донор України — його фонд витратив на допомогу Україні понад $500 мільйонів. Ці кошти пішли, зокрема, на їжу постраждалим від війни, відновлення будівель, допомогу аграріям, навчання саперів, протезування ветеранів.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь