«Господар» Грузії знайшов винного у війні з росією 2008 року і це не Москва

Політика, Світ

Засновник правлячої партії «Грузинська мрія» Бідзіна Іванішвілі назвав партію екс-президента Грузії Михаїла Саакашвілі винною в російській агресії 2008 року. Олігарх також висловив впевненість, що Грузія знайде сили вибачитись перед осетинами.

Про це повідомляє грузинський «Перший канал».

Як сказав Іванішвілі, який днями став №1 у виборчому списку партії «Грузинська мрія» на майбутніх парламентських виборах, війна 2008 року «не була волею ні грузинського, ні осетинського народів». Він також пообіцяв знайти та покарати всіх відповідальних за цей злочин.

«Коли призвідники війни будуть притягнуті до відповідальності, ми обов’язково знайдемо в собі сили вибачитися за те, що згідно із завданням зрадник – «Національний рух» 2008 року охопило полум’ям наших осетинських сестер і братів», – заявив Іванішвілі.Нагадаємо, що Європейський суд з прав людини задовольнив позов азербайджанського журналіста-розслідувача Афгана Мухтарли у зв’язку з його викраденням у Грузії та передачею Азербайджану, та зобов’язав ці держави сплатити йому компенсацію.

Проросійський експрезидент і лідер Партії соціалістів Молдови Ігор Додон теж пропонує у країні прийняти закон про «іноагентів» за прикладом Грузії.

Засновник партії влади Грузії, олігарх Бідзіна Іванішвілі відмовився від зустрічі з американською сенаторкою Джинн Шахін та конгресменом Майком Тернером під час їхнього візиту в країну.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь