Стефанчук повідомив делегації членів Конгресу США, що потрібне для перемоги

Політика

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів зустріч із делегацією членів Конгресу Сполучених Штатів Америки, під час якої окреслив нагальні потреби України для захисту від російського терору.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

«Останніми тижнями росія значно посилила свій терор, вбиваючи мирних людей, обстрілюючи та руйнуючи нашу критичну інфраструктуру, зокрема й цивільну. Тож окреслив нагальні потреби України, передусім — це додаткові системи ППО. Критично важливо для нас мати можливість завдавати удари американською зброєю по військових цілях на території рф», — зауважив він.

Також обговорили важливість створення коаліції держав, які були б готові збивати російські ракети та БПЛА над територією України.Підняли також питання постачання додаткових літаків F-16, необхідність скорочення термінів підготовки та збільшення кількості місць для навчання українських пілотів та інженерів.

«Окремо приділив увагу темі євроатлантичної інтеграції України. Членство в НАТО — стратегічна мета нашої держави. Українська армія воює зброєю НАТО, за стандартами і принципами НАТО. Членство України в Альянсі — гарантія безпеки України та всієї Європи на багато десятиліть уперед, наголосив на цьому», — повідомив Стефанчук.

Нагадаємо, що депутат Нацасаблеї Франції Габріель Атталь, який нещодавно склав повноваження прем’єра, приїхав до Києва та пообіцяв продовжити підтримку України.11 вересня у Києві перебував держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі. Від них очікувалося надання дозволу ЗСУ на ураження військових цілей на території росії західними балістичними ракетами.

Наступного дня до Києва приїхали президент Литви Гітанас Наусєда та Естонії Алар Каріс, прем’єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня та глава Сенату Чехії Мілош Вистріч.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь