У Зеленського прокоментували «план перемоги», опублікований у ЗМІ

Політика

Німецький таблоїд Bild опублікував буцімто «план перемоги» Володимира Зеленського. Він передбачає замороження бойових дій на деяких напрямках фронту.

Дмитро Литвин, радник президента з комунікацій заявив, що це фейк, ЗМІ не бачило план перемоги та не спілкувалося з людьми, причетними до нього.

Вранці 15 вересня українські та російські ЗМІ цитували німецький Bild, де йшлося про так званий «мирний план Зеленського».

Згідно з виданням, Зеленський поїде до США найближчими тижнями. Там він хоче представити свою стратегію президенту США Джо Байдену, а також кандидатам у президенти Камалі Гарріс і Дональду Трампу.

Видання пише, нібито пропозиція включає як вимогу дозволити удари західним далекобійним озброєнням углиб росії, так і готовність України погодитися на локальне припинення вогню на певних ділянках фронту, щоб таким чином вибороти заморожування ситуації.Радник президента запевнив, що це неправда, і німецьке видання не могло бачити цей документ.

«Bild поширив фейк. План перемоги Більд не бачив, і з тих кількох людей, які на сьогодні залучені президентом в підготовку Плану перемоги, ніхто з «Більдом» не говорив.

Мінськ-3 або будь-який інший ніхто росіянам не подарує. Україна проти будь-якої заморозки війни, і на всіх рівнях влада України про це говорить. І для нас важливо, щоб Сполучені Штати підтримали саме План перемоги України, а не капітуляції чи заморозки.

План перемоги буде представлений спочатку саме Сполученим Штатам, бо Сполучені Штати здатні забезпечити реалізацію його наповнення», – сказав Литвин.

Раніше Володимир Зеленський розповів, як виник намір представити план досягнення миру в Україні провідним політикам США, а також про телефонну розмову з Дональдом Трампом, що відбулася два місяці тому.

Протягом тижня росіяни застосували проти України близько 30 ракет різних типів, понад 800 керованих авіаційних бомб та майже 300 ударних безпілотників, розповів президент.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь