На Закарпатті кілька чоловіків разом хотіли перепливти Тису

Політика

14 вересня, ввечері прикордонники відділення «Грушово» Мукачівського загону затримали чотирьох киян та одного жителя Донеччини. Чоловіки планували перепливти Тису, щоб незаконно потрапити в Румунію.

Про це повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Порушники знайшли «переправників» в соцмережі. Вони пообіцяли допомогти ухилянтам за 9 тисяч доларів, щоб ті перейшли на румунський берег.

«З настанням темряви відчайдухи висунулися на подолання невідомої їм річки, з якої від початку 2024 року по обидва боки кордону дістали тіла 21 потопельника. На щастя, за 70 метрів до державної межі «плавців» затримав прикордонний наряд», — повідомили прикордонники.

Стосовно затриманих склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Цю справу скеровали до суду.

Зараз встановлюють людей, причетних до організації незаконного перетину.

Раніше у Кропивницькому голова військово лікарської комісії (ВЛК) розробив «схему» з продажу «білих» військових квитків. Коштувала така “послуга” від 2 до 10 тисяч доларів.

На Закрпатті затримали групу ухилянтів, які 5 днів блукали горами, щоб перепливти Тису. Жителі Києва, Харкова, Черкас та Кропивницького познайомились у групі в соцмережі, де обговорюють шляхи нелегального перетину кордону та уникнення зустрічі з прикордонниками.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь