Уряду запропонували створити в Україні мовну поліцію

Політика

На сайті Кабінету міністрів з’явилася петиція щодо звільнення з посади Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя, і створення мовної поліції.

Про це стало відомо із сайту Кабінету міністрів України.

Петицію створила Вероніка Ольшанська 28 серпня задля того, щоб «українська мова була належно захищена і підтримана в публічному просторі».

«Ми, громадяни України, звертаємося з проханням звільнити з посади Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя та створити новий державний орган – Мовну поліцію, яка забезпечуватиме ефективний контроль за виконанням Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»», – йдеться у петиції.

Станом на 15 вересня документ зібрав 1 394 голосів з 25 тисяч необхідних. Щоб зібрати усі голоси, залишилося 74 дні.Нагадаємо, що в Івано-Франківську розпочнуть працювати мовні інспектори. Так місто збирається протидіяти поширенню російської мови.

Також нагадаємо, що у першому півріччі до Уповноваженого із захисту державної мови надійшло 1062 звернення громадян про порушення мовного закону.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь