Сирський анонсував збільшення терміну базової загальновійськової підготовки

Політика

В українській армії планують збільшити час для базової загальновійськової підготовки. Очікується, що відповідний проєкт розпочнуть вже у жовтні-листопаді 2024 року.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

«Якісна підготовка – один із головних чинників збереження життя українського воїна. Докладаємо для цього максимум зусиль», – заявив генерал.

Сирський розповів, що провів робочу нараду щодо цього питання за участі керівників органів військового управління, які опікуються підготовкою, а також командирів бойових бригад та начальників навчальних центрів.

Вони обговорили проблемні питання, які впливають на якість підготовки військовослужбовців та напрацювали шляхи їх розвʼязання. Також на нараді розглянули напрямки вдосконалення навчальних програм.За словами головнокомандувача, ключову роль у якості підготовки відіграють інструктори. Тому, максимальну увагу приділяють залученню вмотивованих інструкторів із бойовим досвідом.

Також у війську опрацьовують можливість створення Школи інструкторів, яка буде основним і єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу, розповів Сирський.

Раніше Сирський назвав п’ять завдань операції у Курській області. Українське командування за допомогою операції в Курській області хотіло запобігти наступу росії на Сумщину та відтягнути війська агресора з інших напрямків.

Україні вдалося помітно скоротити розрив у співвідношенні боєприпасів із росією. Наразі ця пропорція становить приблизно 1:2, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь