Україна відновила виробництво патронів для стрілецької зброї

Політика

Український оборонно-промисловий комплекс запустив виробництво патронів калібру 5,45×39 та 5,56×45 мм для української армії.

Про це передає “Мілітарний”.

Видання опублікувало фото з полігону, де відстріляли набої калібру 5,45×39 мм українського виробництва. За інформацією на упаковці, їх виготовили в червні цього року.

Згідно з маркуванням, патрони споряджені кулею з суцільнометалевою оболонкою масою 4 грами, а її хвостова частина має заокруглену конічну форму, що має позитивно вплинути на балістичні характеристики та точність пострілу.

Балістика українських патронів при стрільбі на відстань 400 метрів подібна до аналогічної у радянських армійських патронів 7Н6 (5,45 ПС), зазначає видання.У “Мілітарному” зазначили, що після окупації росіянами “Луганського патронного заводу” у 2014 році “Укроборонпром” втратив свої потужності з виробництва боєприпасів до стрілецького озброєння, тому відновлення виробництва є визначною подією для українського ОПК.

Наскільки локалізованим є виробництво набоїв, наразі невідомо. Найімовірніше, в країні виготовляють гільзи та складають набої з готових комплектуючих.

Такі складні процеси, як виготовлення порохів, капсулю та кулі складної конструкції поки в Україні не виробляють.

Міністр оборони України Рустем Умєров зазначив, що потенціал української оборонної промисловості дозволяє значно збільшити виробництво. Для цього потрібні іноземні інвестиції.

Країни НАТО не виконали своїх обіцянок щодо постачання військової допомоги Україні, але найближчим часом потік боєприпасів збільшиться, заявив генсекретар НАТО Єнс Столтенберг.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь