У МЗС прокоментували «план перемоги» Зеленського у ЗМІ

Політика

У МЗС України спростували заяви, що президент Володимир Зеленський готовий запропонувати росії припинення вогню на частині фронту. Ця інформація з’явилася після публікації видання Bild.

Зі спростуванням виступив речник МЗС Георгій Тихий.

Найближчими тижнями Зеленський поїде до США, щоб представити свою стратегію щодо перемоги у війні президенту США Джо Байдену та кандидатам у президенти Камалі Гарріс та Дональду Трампу.

Видання пише, нібито пропозиція включає як вимогу дозволити удари західним далекобійним озброєнням углиб росії, так і готовність України погодитися на локальне припинення вогню на певних ділянках фронту. Таким чином нібито можна досягти тимчасового заморожування ситуації. У публікації видання не зазначило, звідки у нього дані про нібито зміст плану.

«Ні, Україна не планує погоджуватися на жодне «заморожування” війни. Джерело, яке повідомило про це, не знає про план президента Зеленського. Елементи, які президент представить у США, безсумнівно, посилять, а не послаблять Україну та її воїнів», – заявив речник міністерства у соцмережі Х (Twitter).

Німецький таблоїд Bild опублікував буцімто «план перемоги» Володимира Зеленського. Він передбачає замороження бойових дій на деяких напрямках фронту.

Протягом тижня росіяни застосували проти України близько 30 ракет різних типів, понад 800 керованих авіаційних бомб та майже 300 ударних безпілотників, розповів президент.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь