Більшість української електроенергії виробляється без викидів вуглецю – Міненерго

Політика

Україна значно випереджає багато європейських країн за часткою декарбонізованої енергії, тобто яка виробляється без викидів вуглецевого газу.

На цьому наголосив під час свого виступу на форумі «Ялтинська європейська стратегія» міністр енергетики України Герман Галущенко, передає Укрінформ із посиланням на Міненерго.

«На сьогодні більшість електроенергії в країні виробляється без викидів вуглекислого газу. Цей показник перевищує результати багатьох європейських держав і демонструє вагомий крок України у напрямку «зеленої» трансформації», – зазначив Галущенко.

Він наголосив, що війна внесла корективи у плани енергетичної трансформації країни і змусила діяти набагато швидше. Попри виклики воєнного часу, Україна й далі рухається до «зеленої» енергетики та активно впроваджує технології, які допоможуть зробити країну більш енергонезалежною.

«Кроки, які інші країни робили у мирний час роками або навіть десятиліттями, ми маємо зробити дуже швидко. І я абсолютно впевнений у тому, що ми зможемо це зробити», – підкреслив Галущенко.Раніше в АТ НАЕК «Енергоатом» повідомили про початок реалізації проєкту зі зведення енергоблоків ХАЕС-5 та ХАЕС-6 за американською технологією АР1000 Westinghouse на Хмельницькій АЕС. Вже закладено перший куб бетону енергоблока №5.

Україна та Болгарія ведуть переговори про продаж обладнання недобудованої АЕС «Белене», зокрема двох російських ядерних реакторів ВВЕР-1000. Їх встановлять на Хмельницькій АЕС, а заплатять за це США.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь