ЗСУ продовжують рух вперед на Курщині, взято під контроль нові села РФ – ISW

Війна

ЗСУ продовжують рух вперед на Курщині, взято під контроль нові села РФ – ISW

Українські сили продовжують наступ на Курщині. Підтверджено просування Сил оборони та взяття ними під контроль кількох населених пунктів

Українські сили продовжують наступ на Курщині. Підтверджено просування Сил оборони та взяття ними під контроль кількох населених пунктівПросування спостерігається і в районі Суджі та Коренево, й у Глушковському районі, куди українські воїни зайшли днями. Про ситуацію розповіли в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Упродовж 14 вересня, стверджують аналітики, українські війська продовжували наступ у Глушковському районі Курської області. Геолокаційні кадри, проаналізовані експертами, підтверджують присутність українців у південній частині села Веселе (на південному заході від Глушково), натомість один з російських військових блогерів заявив, що ЗСУ контролюють вже весь населений пункт.

Російські джерела також повідомляли про просування українських військ на захід від населеного пункту Медвеже та у полях на південь від Тьоткіно (розташоване за 25 км на південний захід від Глушково) вздовж кордону із Сумщиною. Вони також зазначали, що 13 і 14 вересня українці проводили штурми у районі Медвежого, Веселого та Обухівки, а також близько Нового Путі.

На цій ділянці, у Глушковському районі, Силам оборони намагаються протидіяти частини російського 56-го повітряно-десантного полку (7-ма дивізія повітряно-десантних військ) і 106-ї дивізії ПДВ, принаймні про це заявляють російські пропагандисти.

Мають українські воїни успіхи й у районі Суджі. 14 вересня вони просувалися на північ від цього райцентру, продовжуючи наступальні операції по всьому виступу.

Один з російських “воєнкорів” повідомляв про перехід під контроль українців Черкаського Порічного (на північ від Суджі).

Також росіяни стверджували, що Сили оборони 13 і 14 вересня продовжували атаки поблизу Апанасовки (на південний захід від Коренево), біля Любимівки та Обуховки (на південний схід від Коренево), поблизу Мар’ївки, а також біля Руської Конопельки (на південний схід від Суджі).

Російські війська 14 вересня продовжували свою контратаку. На підставі геолокаційних кадрів від 13 вересня аналітики ISW зафіксували захід росіян у західну частину Любимівки внаслідок механізованого штурму, тим часом один з російських військових блогерів запевняв, що їм вдалося пройти до південно-західної околиці цього населеного пункту, а також просунутися на полях на північний захід від населеного пункту Дар’їно (південніше від Любимівки).

Кадри ж від 14 вересня засвідчили присутність сил 810 окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ у центрі населеного пункту Борки (на південний схід від Суджі), тож можна припустити, що у межах цього села росіяни мали просування.

Наскільки це просування значне – не можуть домовитися між собою російські пропагандисти. Поки один з них запевняв, що усе село вже перебуває під контролем РФ, інший уточняв, що у західній частині населеного пункту все ще є українські сили.

На цьому напрямку, поміж іншим, помічені підрозділи 155 бригади військово-морського флоту РФ, а також 11 та 83 бригад повітряно-десантних військ.

Все до цього йшло! Гляньте, що сталося із підозрюваним у вбивстві Фаріон в СІЗО! Адвокат вже підтвердив
За словами адвоката, підозрюваний у справі сказав це на випадок, якщо з ним “щось станеться” в ізоляторі тимчасового тримання.

Цe нe жapm i нe фeйk. Зeлeнcьkuй nigmвepguв. 💪💪💪Boнu вжe в Уkpaїнi. Heчyвaнa pagicmь y вeлuke cвяmo…
Cьօгօднí Укpaїнí вдaлօcя витягнyти з пօлօнy PФ 23 вօїни “Aзօвa”.Пpeзидeнт Укpaїни Bօлօдимиp Зeлeнcький пօкaзaв кaдpи чepгօвօгօ օбмíнy пօлօнeниx

Маленький хлопчик зустрів тата з полону і більше не захотів його відпускати: щемливе відео
Військовий, який повернувся з полону, вперше за довгий час нарешті побачив свого маленького сина. Дитина впізнала тата і була неймовірно щаслива

Залишити відповідь