Зеленський визнав, що Україна досі не отримала дозволів на далекобійні удари по росії

Політика

Попри різні чутки у ЗМЫ, поки жоден із союзників не дав свого дозволу для ударів далекобійною зброєю по території росії. А рф вже змогла сховати свої літаки вглиб країни.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN.

Він зауважив, що «всі дивляться» на рішення Сполучених Штатів і чекають на нього. І лише після цього решта партнерів ухвалить своє рішення.

Зеленський запевнив, що у разі отримання дозволу Україна атакувала б лише військові бази з літаками, а не цивільну інфраструктуру. Він зауважив, що російська авіація щомісяця використовувала 4 тисячі керованих авіабомб лише на сході.

«Ми чекали занадто довго, тепер росія почала відводити свої літаки зі 100 км, 150 км, 300 на 500. Тепер нам потрібно більше дозволів», — наголосив Зеленський.Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Джо Байдена, як і раніше, не підтримує удари української армії вглиб росії. Водночас держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що Білий дім розглядає можливість «корегування позиції», виходячи з ситуації на полі бою.

Також нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україні необхідно дозволити завдавати ударів по території рф. Але це має стосуватися лише об’єктів, з яких окупанти запускають ракети.

Україна може здійснювати удари по території росії, зброєю, яку передала Оттава? jскільки Канада не говорила ні про які умови при передачі зброї Києву. Fkt djyf yt gjcnfxfkf lfktrj,sqye p,hj./

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь