Трампа засудили за крадіжку хіта британського виконавця

Політика, Світ

Експрезидент США Дональд Трамп програв суд лондонському співаку і автору пісень Едді Гранту. Він під час виборів 2020 року використав пісню британця Electric Avenue без дозволу.

Про це повідомляє BBC.

76-річний Грант понад чотири роки судився з кандидатом від Республіканської партії на цьогорічних президентських виборах у судах США через його передвиборчий відеоролик 2020 року, в якому було використано 40-секундний фрагмент пісні.

Відео переглянули 13,7 мільйона разів, перш ніж Twitter, тепер відомий як X, видалив його.

Федеральний суддя на Мангеттені постановив, що Трамп порушив авторські права Гранта на його хіт 1983 року, і тепер зобов’язаний відшкодувати збитки, а також оплатити юридичні витрати співака.Боротьба Гранта з колишнім президентом почалася в серпні 2020 року, ще до обрання Трампа в Білий дім.

Суддя Джон Келтл відхилив аргументи адвокатів Трампа про те, що відео в Twitter було захищене доктриною добросовісного використання авторського права, яка дозволяє використовувати захищені твори в певних ситуаціях.

Нагадаємо, це вже не перший подібний скандал, оскільки команда Трампа досить зневажливо ставиться до авторського права. Американський гурт Foo Fighters публічно засудив використання пісні My Hero на передвиборчому мітингу Дональда Трампа та оголосив, що роялті від використання треку передасть кампанії Камали Гарріс.

Сім’я музиканта, покійної легенди ритм-енд-блюзу Айзека Гейза, заявила, що вони подають до суду на кандидата в президенти США Дональда Трампа за його несанкціоноване використання пісні «Hold On, I’m Coming» під час передвиборних заходів.

Композиція Селін Діон My Heart Will Go On була без дозволу співачки використана під час передвиборчого заходу кандидата у президенти США від республіканців Дональда Трампа.

У 2020 році британська рок-група The Rolling Stones спеціально заборонила Трампувикористовувати композиції гурту під час кампанії з переобрання на посаду президента, музиканти пообіцяли судитися за використання їх пісень під час передвиборчої агітації.

Також представники ірландської співачки Шинейд О’Коннор попросили Дональда Трампа припинити використовувати її музику на своїх політичних акціях.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь