Підозрюваний у ймовірному замаху на Трампа підтримував Україну – CNN

Політика, Світ

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) ідентифікувало підозрюваного у другій спробі замаху на кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа як 58-річного Раяна Веслі Рута.

Журналісти CNN із соцмереж чоловіка виявили, що він підтримував Україну.

Рут активно висловлював свою підтримку Україні. За даними телеканалу, в 2022 році він публікував десятки постів на платформі Х (колишній Twitter), де заявляв, що готовий пожертвувати своїм життям у боротьбі і що «нам потрібно спалити Кремль дотла».

Зазначається, що Рут у Facebook закликав іноземців приєднуватися до війни на боці України. За даними CNN, він сам називав себе «неофіційним посередником» української влади та активно закликав афганських військових брати участь у бойових діях за Україну.Нагадаємо, у неділю ввечері передвиборний штаб Трампа заявив, що колишній президент перебуває в безпеці після того, як поблизу нього пролунали постріли. ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що стрілянина сталася поблизу гольф-клубу і не мала стосунку до Трампа.

Пізніше Федеральне бюро розслідувань назвало інцидент «схожим на спробу вбивства колишнього президента Трампа».

Інцидент стався на полі для гольфу Trump International Golf Club у Вест-Палм-Біч, Флорида. Агенти Секретної служби, що охороняли Трампа, нібито помітили озброєного чоловіка і відкрили по ньому вогонь. Пізніше підозрюваного затримали в його автомобілі. Він перебуває під вартою.

У ФБР ідентифікували підозрюваного у справі про другу спробу замаху на життя кандидата в президенти США Дональда Трампа як 58-річного Райана Рута.

Затриманий правоохоронцями США 58-річний Раян Веслі Раут, який нібито мав намір вчинити в неділю замах на кандидата в президенти Дональда Трампа, раніше мав проблеми з законом.

Байден дав розпорядження Секретній службі США вжити необхідних заходів для убезпечення Трампа та заявив, що молиться за нього, і закликав націю об’єднатися, щоб засудити це.

Щодо попереднього замаху на Трампа, то його було скоєно 13 липня, під час мітингу в штаті Пенсильванія, він тоді дістав легке вогнепальне поранення.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь