Українське агентство застрахувало від воєнних ризиків перший інвестиційний кредит

Політика

Експортно-кредитне агентство (ЕКА) України уклало перший договір страхування інвестиційного кредиту від воєнних ризиків.

Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко під час заходу «Економічна політика України. Відновлення під час війни».

«Українське ЕКА також уже почало страхувати від воєнних ризиків. Маємо конкретний кейс — український комерційний банк видав кредит на закупівлю газотурбінного генератора, а ЕКА надало покриття на цю інвестицію. Я особливо вдячна, що перше страхування інвестицій у нас саме в розбудову альтернативної генерації та підтримку енергетики», — розповіла Свириденко.

Першою страхування кредитного договору від воєнних ризиків отримала компанія «Флексорес» – провідний виробник продукції для флексографічного та ротогравюрного друку в Україні. Вона уклала інвестиційний кредитний договір з МТБ Банком за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» для придбання міні-ТЕС.

В ЕКА зазначили, що за захистом інвестицій за певних умов можуть звернутися як українські, так і іноземні інвестори, зокрема якщо вони володіють понад 10% корпоративних прав у проєкті, інвестують у створення об’єктів чи інфраструктури для розвитку переробки та експорту, об’єкти інвестування розташовані в Україні, а товари, що експортуються, відповідають вимогам закону про стимулювання експортної діяльності.Крім того, банк, який надає кошти для інвестування, може застрахувати свої ризики в ЕКА, за умови що позичальник – резидент України, надання кредиту пов’язане з інвестиціями в об’єкти чи інфраструктуру для розвитку переробки та експорту товарів (робіт, послуг) українського походження, та об’єкти та інфраструктура, на створення яких надається інвестиційний кредит розташовані в Україні, а товари, що експортуються, відповідають вимогам закону про стимулювання експортної діяльності.

Раніше повідомлялося, що кластер Brave1 організовує в Україні міжнародний інвестиційний саміт української оборонної індустрії Defense Tech Valley, що відбудеться на початку жовтня.

А Україна та африканська Республіка Маврикій домовилися розпочати роботу над двосторонніми угодами щодо захисту інвестицій та уникнення подвійного оподаткування.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь