У Тбілісі протестували проти заклику «покаятися» за війну 2008 року

Політика, Світ

У Тбілісі перед парламентом протестували проти слів почесного голови «Грузинської мрії» Бідзіни Іванішвілі про те, що грузинська влада матиме силу визнати свою провину перед осетинами та покаятися за війну 2008 року.

Про це повідомляють грузинська служба «Радіо Свобода» та інформаційне агентство Interpressnews.

Учасники мітингу сприйняли заяву Іванішвілі як образу Грузії та її героїв. На акцію з гаслом «Ні диктатурі кремля», як видно з фотографій та відео, прийшли кілька десятків людей.

Представник молодіжного руху «Дафіон» Звіад Цекладзе назвав заяву Іванішвілі розпалюванням сепаратизму.

«Він образив загиблих героїв, і найогидніше те, що він сказав родинам загиблих героїв, що вони повинні просити вибачення», — наголосив Цекладзе, закликавши «змити образу».На мітинг також прийшов один із лідерів націонал-консервативної партії «Сильна Грузія», яку вважають проросійською, — Леван Цуцкірідзе. У червні 2022 року її заснували вихідці з панівної партії «Грузинська мрія». Цуцкірідзе заявив, що громадянам Грузії нема за що перепрошувати.

«Грузія повинна мати уряд, який буде служити інтересам народу, а не інтересам росії», — сказав Цуцкірідзе.

Нагадаємо, що Європейський суд з прав людини задовольнив позов азербайджанського журналіста-розслідувача Афгана Мухтарли у зв’язку з його викраденням у Грузії та передачею Азербайджану, та зобов’язав ці держави сплатити йому компенсацію.

Проросійський експрезидент і лідер Партії соціалістів Молдови Ігор Додон теж пропонує у країні прийняти закон про «іноагентів» за прикладом Грузії.

Засновник партії влади Грузії, олігарх Бідзіна Іванішвілі відмовився від зустрічі з американською сенаторкою Джинн Шахін та конгресменом Майком Тернером під час їхнього візиту в країну.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь