ЗІБРАЛИ ПОНАД 15 МЛН ГРИВЕНЬ НА ПІДТРИМКУ ЗСУ: У 10 МІСТАХ ПОЛЬЩІ ПРОЙШЛИ БЛАГОДІЙНІ ФЕСТИВАЛІ БОРЩУ

Війна

ЗІБРАЛИ ПОНАД 15 МЛН ГРИВЕНЬ НА ПІДТРИМКУ ЗСУ: У 10 МІСТАХ ПОЛЬЩІ ПРОЙШЛИ БЛАГОДІЙНІ ФЕСТИВАЛІ БОРЩУ

З весни цього року у 10 польських містах відбулися благодійні Фестивалі Борщу, організовані фундацією Gremi Personal для підтримки української армії

Заключний фестиваль пройшов 15 вересня у Бидгощі. За цей період було приготовано 8400 літрів борщу та зібрано 15 мільйонів гривень, які підуть на закупівлю тактичної медицини для українських захисників. Серед міст, де проходили заходи, — Бидгощ, Катовіце, Вроцлав, Щецин, Познань, Гданськ, Зелена Гура, Млава, Варшава та Лодзь.

Фестиваль Борщу проводиться вже третій рік поспіль і став справжнім символом єднання українців за кордоном. Цьогоріч фестивалі зібрали близько 50 тисяч гостей і включили виступи українських та польських артистів і блогерів, серед яких Alyona Alyona, Козак Сіромаха, Міла Нітіч. Також був організований лекторій від відомого журналіста Романа Цимбалюка, що надав події ще більше значення та привернув увагу до важливих тем.

Навіть перебуваючи за кордоном, українці не забувають про свою Батьківщину та прагнуть допомагати армії. Війна в Україні торкається сердець кожного з нас, і ми робимо все можливе, щоб підтримати наших захисників. Незважаючи на те, що люди живуть далеко від своєї рідної землі, вони не втрачають зв’язку з нею. Фестиваль Борщу — це не лише можливість зібрати кошти, але й спосіб згуртувати українську громаду та нагадати, що кожен із нас може внести свій вклад у нашу спільну Перемогу. Адже ми всі розуміємо: кожен донат і кожна зібрана гривня — це ще один крок до миру й свободи України”, — розповів засновник Фундації Gremi Personal Євген Кіріченко.

Зазначається, що усі зібрані кошти спрямовані на закупівлю тактичної медицини для українських воїнів, включаючи турнікети, тактичні ножиці, бандажі, ноші та інші життєво важливі засоби.

За словами організаторів, благодійні фестивалі борщу вже стали найбільшим заходом для українців у Польщі. Кожного разу кількість відвідувачів перевищувала всі очікування: приходило набагато більше людей, ніж було розраховано. Це свідчить не тільки про популярність фестивалю, але й про величезне бажання українців підтримувати свою армію та громаду навіть за кордоном.

Довідка: Gremi Personal — міжнародне агентство із працевлаштування, що існує на ринку вже 16 років. Входить до ТОП-3 компаній із працевлаштування у Польщі, налічує 18 офісів у містах Польщі, має офіси в Німеччині та Великобританії. Агентство спеціалізується на працевлаштуванні українців (90%) та жителів Середньої Азії та інших країн Східної Європи (10%).

На Рівненщині загорівся пасажирський потяг: з’явилися фото
У результаті пожежі вогнем пошкоджено моторну частину потяга.

Як зробити пшоняну кашу розсипчастою і смачною. 4 головні правила
Пшоняна каша – це страва, яка чудово зігріває в холодну пору року і насичує організм важливими поживними речовинами

– Ти можеш віддати мені гроші? Сама знаєш, що наш будинок у Харкові зруйновано, – бідкалася сестра у слухавку.
Мені 26 років. З березня 2022 живу та працюю в Італії. Думаю, не треба пояснювати, як я
опинилася закордоном. До того жила у чудовому
місті Харків, орендувала квартиру з подругою. У мен…

Залишити відповідь