У Польщі в жовтні відбудеться фестиваль українського кіно

Політика

У Варшаві з 21 по 27 жовтня проходитиме фестиваль українського кіно, на якому будуть представлені близько 60 фільмів.

Про це Державне агентство України з питань кіно повідомляє у Фейсбуці.

«З 21 по 27 жовтня 2024 року Варшава стане осередком українського кінематографа, адже саме тут відбудеться Ukraina! 9. Festiwal Filmowy — єдиний у Польщі фестиваль, присвячений виключно українському кіно», – ідеться у повідомленні.

Під час фестивалю будуть представлені близько 60 документальних, ігрових і короткометражних фільмів, які оцінюватиме професійне журі з Польщі та України.

У Держкіно зазначили, що спеціальна секція про кримських татар «познайомить з їхньою багатою культурою та історією через покази та обговорення». Зокрема до перегляду запропонований фільм «Додому» режисера Нарімана Алієва.На кінофестивалі очікуються 50 гостей з України та Польщі. Це актори, режисери, продюсери й журналісти, з якими можна буде поспілкуватися особисто, зауважили в Держкіно.

Раніше ми писали, що фільм «Яремчук: Незрівнянний світ краси», який 8 серпня вийшов у кінотеатрах, про легенду української музики Назарія Яремчука тепер стане доступним на Netflix.

Також нагадаємо, що вийшов перший тизер-трейлер «Minecraft: Фільм» — ігрової адаптації відеогри Minecraft, що є найбільш продаваною відеогрою в світі. Премʼєра в Україні відбудеться 3 квітня 2025 року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь