Італія готується передати Україні другу батарею SAMP/T

Політика, Світ

Міністерство оборони Італії готує до відправки в Україну другу систему протиповітряної оборони SAMP/T. Вона допоможе у захисті країни від окупантів.

Про це в інтерв’ю газеті Corriere della Sera заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні.

«Ми без застережень надали Києву військову, гуманітарну та фінансову допомогу, а зараз готуємося відправити другу батарею SAMP/T для захисту українського населення. Зеленський ніколи не просив більше, ніж ми маємо. Крім того, ми не маємо такої зброї, як британці чи американці», – сказав він.

Міністр вважає, що потрібно зупинити наступ росії. Крім того, Таяні висловив сподівання, що «серйозна конференція з питань миру» може відбутися до кінця року.

Вказана система, також відома як MAMBA, була спільно розроблена Італією та Францією. Вона може відстежувати десятки цілей та знешкоджувати одночасно десять із них. Це єдина система європейського виробництва, здатна перехоплювати балістичні ракети.Італія та Франція спільно передали першу систему SAMP/T Україні 2023 року.

Раніше президент Фінляндії Александр Стубб ухвалив рішення про постачання додаткового оборонного обладнання Україні за пропозицією уряду. Це вже 25-те постачання військової техніки від Гельсінкі.

11 вересня прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович оголосив про новий пакет військової допомоги. Крім того, Хорватія виділить 5 млн євро додатково українській енергетичній інфраструктурі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь