У Бєлгороді хтось проламав голову російському пропагандисту

Політика

15 вересня у Бєлгороді стався напад на російського пропагандиста Олександра Коробова на прізвисько «Краб». ГУР каже, що він вже у Кобзона, колеги Краба заявляють, що поки ні.

Про це пише Telegram Головного управління розвідки Міноборони України.

«За наявною в ГУР інформацією,15 вересня 2024 року в місті Бєлгород проломили череп російському пропагандисту Коробову Олександру Олександровичу на прізвисько «Краб». Від завданих травм співучасник воєнних злочинів та кремлівського геноциду українського народу помер», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в ГУР, пропагандист працював на телеканалі «Росія 1», очолював його Бєлгородський пункт. Також він вихваляв російських воєнних злочинців в ефірах Ольги Скабеєвої. До того ж Коробов створював контент для телеканалу «Звезда», що є ресурсом Міністерства оборони рф, та отримував за це нагороди від диктатора володимира путіна.

Родом пропагандист був із Комсомольска-на-Амурі Хабаровского краю рф, але фактично мешкав у Бєлгороді. Періодично він їздив до Москви за інструкціями.Серед іншого, Коробов працював і на тимчасово окупованих територіях України, зокрема в Донецькій та Луганській областях.

«Краб» не лише працював над пропагандою рф, але й особисто брав участь у скоєнні тяжких воєнних злочинів проти України», – зазначили в ГУР.

А за даними видання бєлгородського видання «Ліхтар», Коробов потрапив до лікарні, отримавши травми «за невстановлених обставин». Близький до силовиків телеграм канал Baza також пише, що кореспондент живий.

Директор ДТРК «Бєлгород» Надія Власова підтвердила «Газеті.ру», що Коробов перебуває з пораненням у лікарні. Білгородський телеграм-канал «Попіл» пише, що його вивезли до Москви у тяжкому стані.

Раніше Збройні сили України знищили російського пропагандиста та військового кореспондента видання «Известия» Семена Єрьоміна. FPV-дрон скинув на нього снаряд.

На фронті в Україні помер так званий воєнкор каналу «Россия 24» Борис Максудов. Він не пережив тяжкого поранення після нібито атаки ЗСУ

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь