ЖаXлuві kадрu: у Польщі прорвало ще одну дамбу, уряд оголосив стан стихійного лиха

Війна

ЖаXлuві kадрu: у Польщі прорвало ще одну дамбу, уряд оголосив стан стихійного лиха

Поблизу польського міста Пачкув прорвало ще одну дамбу внаслідок потужних повеней у країні. Відповідні відео публікують місцеві ЗМІ.

Зокрема у Нижній Сілезії через прорив дамби між водосховищами Тополя та Козельно оголосили негайну евакуацію частини міста Пачкув, що на південному заході країни. 

Я щойно отримав інформацію про негайну евакуацію частини Пачкува. Мер ухвалив таке рішення, тому що, на жаль, прорвало дамбу на водосховищі Тополя. Вода йде повним ходом, і все це призводить до того, що ми змушені думати про здоров’я і життя мешканців”, – повідомив староста Ниси Даніель Палімонка.

Своєю чергою уряд Польщі запровадив стан стихійного лиха у частинах Нижньосілезького, Опольського та Сілезького воєводств на півдні та південному заході країни. Про це повідомляє канцелярія прем’єр-міністра країни Дональда Туска.

Стан стихійного лиха запроваджують на 30 днів для покращення діяльності служб і боротьбу з наслідками повені. Передбачені “лише необхідні” обмеження прав і свобод, зокрема наказ про евакуацію та заборона на перебування в певних місцях.

За інформацією видання Polsat News, після засідання уряду Туск оголосив про виділення мільярда злотих з резерву на потреби місць і людей, які постраждали від повені.

“Я скликав цю зустріч для того, щоб якнайшвидше ухвалити розпорядження про введення стану стихійного лиха”, – наголосив політик.

За його словами, детальний перелік районів та гмін, на які поширюється такий стан, буде надано у Вроцлаві.

“У нашому розпорядженні в положенні про стан стихійного лиха є такий інструмент, як наказ про евакуацію, але, як я вже згадував учора, ми будемо (використовувати його – ред.) тільки в ситуації, коли безпосередньо загрожує людському життю”, – пояснив Туск.

На Рівненщині загорівся пасажирський потяг: з’явилися фото
У результаті пожежі вогнем пошкоджено моторну частину потяга.

16 вересня — день ангела у Людмили. Даруємо усім іменинницям ці красиві привітання
Красиві привітання для Людмили з днем ангела!

У Бєлгороді вбили російського пропагандиста Кремля Алєксандра Коробова
У Бєлгороді вбили російського пропагандиста Алєксандра Коробова

Залишити відповідь