США схвалили можливий продаж військових запчастин Тайваню на суму близько $228 млн

Політика, Світ

Державний департамент США повідомив у понеділок, що схвалив можливий продаж Тайваню військових запчастин для повернення, ремонту та повторного відправлення, а також пов’язаного обладнання на приблизну суму близько $228 мільйонів.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що такий крок є частиною постійних зусиль США щодо підтримки оборонних можливостей Тайваню на тлі напруги з Китаєм, який вважає острів своєю територією. Продаж включає запасні частини для військової техніки, що дозволить Тайваню підтримувати боєздатність своїх збройних сил.

Остаточне рішення про продаж ще має бути схвалене Конгресом США. Прогнозується, що цей продаж сприятиме забезпеченню стабільності в регіоні та підвищенню обороноздатності Тайваню, відповідно до політики США щодо надання підтримки оборонним зусиллям острова.

Нагадаємо, що якщо влада Китаю так турбується за територіальну цілісність, вона мала би звернути свій погляд на росію, і відчепитися від Тайваню.Німеччина планує вперше за понад 20 років направити два військові кораблі через спірну Тайванську протоку, ризикуючи спровокувати напруженість у відносинах з Пекіном.

4 липня берегова охорона Китаю затримала тайванський рибальський човен у водах біля островів Кінмень, що перебувають під контролем Тайваню. На борту човна Tachinman 88 перебували шестеро людей – капітан із Тайваню та п’ять іноземних громадян.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь