У Швейцарії проведуть конференцію щодо розмінування України

Політика

У швейцарській Лозанні 17-18 жовтня проведуть конференцію з питань протимінної діяльності в Україні (UMAC2024).

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на Федеральну раду Швейцарії.

Як повідомляє швейцарська сторона, метою конференції, яка організовується спільно з Україною, є висвітлення критичної важливості гуманітарного розмінування як частини соціального та економічного відновлення країни.

Очікується, що у конференції візьмуть участь представники урядів, міжнародних організацій, гуманітарного розмінування та громадянського суспільства. Швейцарію представлятимуть президентка Швейцарії Віола Амгерд, яка відкриє конференцію, і глава міністерства закордонних справ Ігнаціо Кассіс.

За даними міністерства внутрішніх справ України, станом на 1 липня 2024 року понад 144 тисячі квадратних кілометрів України вважаються потенційно замінованими. За розрахунками українського уряду та експертів, Україні потрібно близько 10 тисяч саперів, щоб за п’ять років розмінувати забруднені російськими мінами землі.Нагадаємо, що фонд американського філантропа Говарда Баффета організував демонстрацію роботи концептів техніки для розмінування з використанням новітніх технологій організації The HALO Trust, яка передана Україні.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь