Україна та Єврокомісія провели перші секторальні консультації у сфері транспорту

Політика

Україна та Єврокомісія провели перші секторальні консультації у межах переговорного процесу щодо узгодження українського законодавства у сфері транспорту.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

«Сьогодні (16 вересня) працювали в Брюсселі – разом з Ольгою Стефанишиною та Єврокомісією погоджували алгоритм переговорного процесу у сфері транспорту. Це перші секторальні консультації щодо переговорного процесу», – йдеться в повідомленні.

Робочі консультації – це частина підготовки до двосторонньої зустрічі України та Єврокомісії у рамках офіційного скринінгу законодавства нашої держави у контексті євроінтеграції, пояснив Деркач.

Після двосторонньої зустрічі Єврокомісія підготує та затвердить звіт щодо узгодження українського законодавства у транспортній сфері. Крім того, вона сформує умови для відкриття переговорів за цим розділом.«Мовою цифр – це майже 3 тисячі нормативних актів у сфері транспорту. З них майже 400 – потрібно імплементувати до українського законодавства. Йдеться про автомобільний транспорт та суспільно важливі перевезення, дорожнє господарство, залізничний, авіаційний, морський та річковий транспорт, а також транс’європейські мережі та інші кроссекторальні питання», – додав Деркач.

Протягом наступних місяців сторони напрацьовуватимуть рамки наближення українського та європейського законодавства у цих сферах.

Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон вважає, що світу потрібно активізувати безпрецедентні зусилля для допомоги Україні в енергетичному секторі. Це допоможе уникнути гуманітарної катастрофи.

Раніше Європейська комісія відхилила запит Угорщини та Словаччини на термінові консультації щодо рішення України заборонити транзит російської нафти.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь