Начальника столичного КП підозрюють у вимаганні грошей від перевізників

Політика

Правоохоронці повідомили про підозру директору комунальної служби перевезень Київської міської державної адміністрації. Його звинувачують у систематичному вимаганні грошей від перевізників.

Про це повідомили у Офісі генерального прокурора.

Зазначається, що  повідомлено про підозру директору Комунальної служби перевезень КМДА.
До повноважень цього комунального підприємства належить проведення перевірок перевізників та складання документів про відповідність чи невідповідність транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень у столиці.За даними слідства, посадовець забезпечив безпідставне проведення перевірок одного з перевізників. За їх результатами було складено документи про невідповідність транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень. Таким чином посадовці створювали умови для отримання від підприємця неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше в рамках цього ж кримінального провадження вже було повідомлено про підозру заступнику начальника Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації та керівнику приватного транспортного підприємства. В ході досудового розслідування задокументовано низку фактів отримання цими посадовими особами неправомірної вигоди на загальну суму 280 тис гривень від перевізників.

Нагадаємо, що у Києві підрядник привласнив 600 тисяч гривень під час ремонту вентиляційної системи школи у Святошинському районі. Тепер чоловік постане перед судом.Раніше субпідряднику, який причетний до будівництва Подільського мосту у Києві, оголосили підозру у привласненні 6 мільйонів гривень бюджетних коштів під час виконання підводних робіт.

Подільська окружна прокуратура Києва і поліція провели обшуки у справі про присвоєння 4,5 млн гривень під час будівельних робіт на Подільському мосту. Слідчі дії почалися в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, замовника робіт і підрядника будівництва.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь