В Австрії збільшилася кількість загиблих від повені, зона евакуації розширюється

Політика, Світ

В Австрії відомо вже про чотирьох загиблих внаслідок повеней, в ніч на вівторок евакуювали мешканців із ще семи населених пунктів.

Про це повідомляє Kurier.

На ранок 17 вересня в країні підтвердили чотири смерті внаслідок катастрофічних повеней, від яких потерпає федеральна земля Нижня Австрія.

Ввечері у понеділок та на початку доби у вівторок у регіоні Тультерфельд евакуювали мешканців ще семи сіл. На облаштованому Червоним Хрестом пункті евакуації ночували понад 400 людей.

Вранці активізували евакуацію з одного з районів муніципалітету Цвентендорф на Дунаї через загрозу прориву дамби. Під загрозою евакуації також селище Гаунольдштайн, розпорядження віддадуть у разі підвищення рівня води ще на кілька сантиметрів.Наступними днями очікується покращення ситуації: вже цієї ночі у безкінечних зливах були перерви, а з вівторка і до вихідних значних опадів вже не очікується.  Втім, і надалі збережеться висока загроза прориву дамб та зсувів грунту.

У столиці Словаччини Братиславі рівень води у Дунаї досягнув піку на позначці 9,6 метра. Звідти велика вода рухається в угорську частину Дунаю, прибережні міста і селища, включно з Будапештом, посилено готуються до повені.

П’ятеро людей на сході Румунії були знайдені мертвими після того, як через сильні зливи деякі райони виявились підтопленими.

У Чехії підтвердили першу смерть внаслідок катастрофічних повеней, що почалися після екстремальних злив у низці країн Центральної Європи.

Через повені у Польщі та Чехії тимчасово скасували низку рейсів. Це стосується і поїздів, які прямують до України.

На польсько-чеському кордоні два пункти пропуску закрили на невизначений час через повінь, що унеможливила їхню роботу.

Нагадаємо, що у Чехії через наслідки екстремальних злив призупинили рух на десятках залізничних ліній по всій території країни.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь