«Якщо Україна впаде, наступною буде Молдова»: Бербок попередила про плани путіна

Політика, Світ

У вівторок, 17 вересня, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на конференції, присвяченій занепокоєнню щодо розширення російського втручання в регіоні, заявила, що підтримка України є гарантією виживання сусідньої Молдови.

Про це повідомляє Reuters.

«Все, що ми робимо для підтримки України, також означає сприяння стабілізації у відносинах з Молдовою. Зрозуміло, що найбільше турбує людей тут: якщо Україна впаде, Молдова буде наступною країною на черзі», – наголосила Бербок.

Анналена Бербок відвідала Кишинів разом із представниками Франції та Румунії в рамках Платформи партнерства з Молдовою.

Німеччина залишається одним з ключових військових партнерів Києва в Європі. Країна започаткувала цю платформу після російського вторгнення в Україну у 2022 році, а головна мета – стабілізувати економіку Молдови та захистити її від російської дезінформації.Президентка Молдови Майя Санду підтвердила, що країна стикається з серйозними викликами та закликала партнерів посилювати свою підтримку.

«Війна росії проти України, яку ми засудили з першого дня, завдала величезної шкоди нашій економіці. Невизначеність, спричинена війною, продовжує серйозно гальмувати наш економічний розвиток і буде продовжувати гальмувати його доти, доки триватиме війна», – сказала Санду.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок попередила, що НАТО має продовжувати підтримувати Україну. Оскільки росія залишається найбільшою загрозою для безпеки Європи.

Раніше ми писали, що очільницю Міністерства закордонних справ ФРН Анналену Бербок дратують заяви тих, хто стверджує, що допомога Україні є «благодійністю».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь