Індія відмовилася вводити санкції проти російського телеканалу на прохання США

Політика, Світ

Міністерство закордонних справ Індії відмовилося запроваджувати санкції проти російського телеканалу Russia Today (RT) на прохання США. Про це пише індійська газета The Hindu з посиланням на поінформовані джерела.

У п’ятницю, 13 вересня, держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про санкції проти Russia Today, зазначивши, що медіаорганізація, що має офіси по всьому світу, є «рупором російського розвідувального апарату».

«Уряд Сполучених Штатів залишає за урядом Індії та урядами інших країн право самостійно визначати порядок акредитації цих організацій», – заявив речник посольства США Крістофер Елмс, додавши, що США будуть «вітати всі країни, які вживатимуть аналогічних заходів, як це зробив уряд Сполучених Штатів».

За словами джерел The Hindu, на початку вересня представники Вашингтона зв’язалися з МЗС Індії та закликали приєднатися до обмежень для боротьби з російською дезінформацією. Однак у Нью-Делі заявили, що санкції США не стосуються індійської сторони.

Один з індійських чиновників зазначив, що країна не дотримується односторонніх обмежень, які не були схвалені ООН. Інше джерело видання сказало, що заборона медіаорганізацій демонструє подвійні стандарти з боку західних країн.Раніше ми писали, що Пакистан направив офіційне запрошення прем’єр-міністру Індії Нарендрі Моді відвідати 15-16 жовтня Ісламабад для участі у зустрічі глав держав і урядів країн-членів Шанхайської організації співробітництва (ШОС).

Також нагадаємо, що зменшення імпорту нафти з рф Індією матиме вплив на економіку країни-агресорки. У такому випадку перед Москвою постануть виклики щодо фінансування війни проти України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь