У Києві засудили агента російської розвідки, який шпигував за оборонними об’єктами

Політика

У Києві агента російської воєнної розвідки (ГРУ) засудили до 15 років тюрми. Чоловік шпигував на оборонному заводі.

Про це повідомляє в Telegram Служба безпеки України.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився 50-річний місцевий житель, який працював на воєнну розвідку рф. Чоловік шпигував за переміщенням українського озброєння у напрямку східного та південного фронтів, а для виконання ворожого завдання він влаштувався до одного зі столичних заводів, де виконував державні оборонні замовлення.

Зрадник відстежував наслідки повітряних ударів рф по території Київської області та “зливав” відповідну інформацію своєму куратору.

Контррозвідники Служби безпеки завчасно викрили ворожого поплічника, задокументували його розвідактивність та затримали у результаті спецоперації на початку лютого 2023 року.За матеріалами СБУ суд призначив чоловіку покарання у вигляді 15 років тюрми з конфіскацією майна.

За даними розслідування, агент потрапив у поле зору окупантів через своїх знайомих з росії, з якими підтримував контакт. Щоб отримати інформацію про наслідки ворожих “прильотів”, фігурант їздив по місту та приховано фотографував пошкоджені будівлі столиці з прив’язкою до місцевості.

Розвіддані він пересилав російському куратору, який далі “звітував” до російського ГРУ.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів агента визнано винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Раніше Служба безпеки затримала агента ФСБ, який діяв на Чернігівщині. Зловмисник коригував ракетні удари по обласному центру та готував серію підпалів на об’єктах Укрзалізниці.

12 вересня правоохоронці затримали чергових п’ятьох підпалювачів автомобілів ЗСУ. Вони працювали у столиці у кількох районах на замовлення спецслужб рф.

В ніч на 11 вересня у російському Ноябрську двоє школярів, 13 та 14 років, спалили багатоцільовий гвинтокрил Мі-8. За це «завдання» їм обіцяли заплатити 5 мільйонів рублів (2,24 млн гривень).

У Дарницькому районі Києва двом мешканцям столиці повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України). Вони звинувачуються у підпалі автомобіля військового.

Також нагадаємо, що у Донецькій області затримали трьох колаборантів, які підпалювали автомобілі Сил оборони України на замовлення російських спецслужб.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь