Відео: Ізраїль дистанційно підірвав пейджери бойовиків «Хезболли»

Політика, Світ

17 вересня в Лівані відбувся серйозний інцидент, коли пейджери, що використовуються бойовиками Хезболли для зв’язку, масово вибухнули. Це призвело до великої кількості поранених.

Згідно з інформацією Reuters і The Times of Israel, сотні бойовиків отримали поранення внаслідок вибухів, які відбувалися як у столиці Бейруті, так і в південній частині країни. Вибухи тривали навіть після півгодини після перших детонацій.

Центр кризових операцій Лівану звернувся до медичних працівників з проханням вирушити до лікарень для надання допомоги великій кількості поранених.

Ліванські ЗМІ повідомляють, що інцидент може бути результатом зламу пейджерів, організованого Ізраїлем. Це також підтверджують джерела в Лівані, де стверджують, що понад тисяча людей отримала поранення, з яких п’ятеро перебувають у тяжкому стані. Інформації про загиблих поки немає.

Є непідтверджені дані про те, що серед поранених може бути посол Ірану в Лівані Моджтаба Амані. Офіційні особи Ізраїлю наразі не коментують інцидент.

Раніше ми писали, що Ізраїль розширив цілі своєї військової кампанії в Газі, включивши до них захист північного фронту від потенційних загроз з боку Хезболли.

Також нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я ХАМАС, ісламістського руху при владі в секторі Газа, оголосило нову кількість смертей на території Палестини з початку війни з Ізраїлем. Там загинули 41 206 осіб.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь