Президент Казахстану підтримав «мирний план» Китаю та Бразилії щодо війни в Україні

Політика, Світ

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив про необхідність прийняття спочатку рішення про припинення бойових дій в Україні, а потім вже «обговорення територіальних питань», підтримавши водночас мирні ініціативи Китаю та Бразилії.

Як передає Казінформ, про це заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв під час зустрічі з канцлером ФРН Олафом Шольцом у понеділок в Астані.

«Можливість для досягнення миру, як і раніше, існує. Потрібно уважно розглянути всі мирні ініціативи різних держав і прийти до рішення зупинити військові дії, а потім перейти до обговорення територіальних питань. На наш погляд, мирний план Китаю і Бразилії заслуговує на підтримку», – заявив він.

Токаєв заявив, що між РФ та Казахстаном «розвивається співпраця в рамках стратегічного партнерства і союзництва» та і водночас вказав, що «у Казахстані з непідробною симпатією ставляться до українського народу, його самобутньої культури». «Між нашими державами ніколи не було розбіжностей. Посольство нашої країни продовжує функціонувати в Києві», – додав президента Казахстану.

Раніше ми писали, що президент України Володимир Зеленський розкритикував мирний план Китаю та Бразилії щодо завершення війни. Він вважає його «деструктивним» і заздалегідь узгодженим із Кремлем та являється лише політичною заявою, яка не враховує реальної ситуації.Також нагадаємо, що Палата представників США схвалила широкий пакет законопроектів щодо протидії впливу Китаю. Ініціатива отримала двопартійну підтримку.

Китай продовжує підтримувати контакти з Україною щодо врегулювання війни та заявляє про намір сприяти політичному вирішенню конфлікту.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь