Лукашенко заявив, що уклав певну «домовленість» з Україною

Політика, Світ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що нібито досягнув домовленостей з українською стороною про те, щоб не розголошувати у ЗМІ факти зальотів безпілотників на територію Білорусі.

Як повідомляє білоруське державне видання Белта, Лукашенко стверджує, що обидві сторони, українська та російська, погано керують своїми безпілотниками через нові для них технології та вплив систем радіоелектронної боротьби, які збивають апарати з курсу. За його словами, один з таких українських безпілотників було виявлено біля Бобруйська, у центрі Білорусі.

Крім того, Лукашенко заявив, що американці нібито вказали Києву атакувати білоруську інфраструктуру на південному кордоні в разі певних обставин. Він також попередив, що будь-який напад на Білорусь може призвести до початку третьої світової війни.

Раніше ми писали, що глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс під час візиту в Україну відвідав лінію укріплень на кордоні з Білоруссю.

Також нагадаємо, що президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Білорусь продовжує бути джерелом ризиків для Європи і що Литва буде вимагати посилення санкцій проти Мінська на рівні з росією.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь