Мар’яна Безугла написала заяву на звільнення: яку посаду хоче отримати депутатка

Політика

Народна депутатка Марʼяна Безугла написала заяву про складання повноважень заступника комітету з питань оборони.

В свою чергу, у заяві вона просить обрати її членом Комітету з питань зовнішньої політики.

5 січня оборонний комітет вирішив усунути Безуглу з посади заступниці його голови. Безугла назвала це репресіями і сказала, що «зроблено все було максимально підступно». Регламентний комітет рекомендував депутатам визначити щодо усунення Безуглої шляхом голосування в залі.

10 січня спікер парламенту Руслан Стефанчук відмовився вносити до порядку денного це питання. Депутати навіть блокували трибуну з вимогою розглянути її відкликання, але результату це не дало – Стефанчук закрив засідання.

Наступного дня після цього Безугла оголосила, що написала заяву на вихід із фракції та партії.16 січня Стефанчук знову відмовився вносити до порядку денного зняття Безуглої.

У лютому Безугла вийшла з партії «Слуга народу». Водночас у Верховній Раді не вистачило голосів для винесення в залу постанови про відкликання Безуглої з посади заступниці голови комітету національної безпеки і оборони. Голосів забракло, попри домовленості на погоджувальній раді.

15 липня Безуглу зняли з посади голови підкомітету Ради з нацбезпеки. При цьому вона залишається заступницею голови Комітету.

17 липня вона з другої спроби вийшла з фракції «Слуга Народу».

22 липня  Оборонний комітет Ради підтримав звільнення Безуглої з посади заступниці голови та її виключення зі складу. Однак, згідно з законодавством, рішення про це має ухвалювати парламент.

4 вересня Рада не змогла відкликати Безуглу з посади заступниці оборонного комітету – не вистачило голосів.

Залишити відповідь