ФБР розслідує погрози, надіслані виборчим чиновникам у шести штатах США

Політика, Світ

ФБР та Служба поштової інспекції США розслідують підозрілі пакети, які були надіслані виборчим чиновникам у шести штатах у понеділок.

Про це повідомляє Reuters.

Мішенню стали чиновники в Небрасці, Айові, Канзасі, Теннессі, Вайомінгу та Оклахомі. ФБР заявило, що деякі з листів містили невідому речовину, яка наразі досліджується. Відправник листів ідентифікував себе як «Армія ліквідації зрадників США», повідомила державний секретар Колорадо Джена Грізволд у своєму дописі на платформі X.

Погрози виборчим чиновникам надійшли за кілька тижнів до виборів у США, які відбудуться 5 листопада, коли американці голосуватимуть за кандидата в президенти від Демократичної партії Камалу Гарріс або її суперника-республіканця Дональда Трампа. Країна залишається глибоко поляризованою і напруженою через зростання політичного насильства та дві спроби замаху на Трампа.

ФБР працює над встановленням осіб, відповідальних за ці погрози, а також мотиву. Агентство також намагається з’ясувати, скільки листів було надіслано загалом.Офіс державного секретаря Небраски Роберта Евенена повідомив, що його виборчий відділ отримав «підозрілий» конверт з речовиною всередині. Речовину було протестовано, і вона виявилася безпечною. Ці погрози слідують за аналогічними листами, які були надіслані виборчим чиновникам у кількох штатах у листопаді.

Раніше ми писали, що колишній президент США Дональд Трамп уперше детально розповів про спробу замаху на нього, яка сталася у минулу неділю, 15 вересня.

Також нагадаємо, що президент США Джо Байден провів розмову із кандидатом на пост глави держави Дональдом Трампом. Це сталося після ймовірного другого замаху на колишнього президента.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь