Президентка Мексики відхилила запрошення приїхати в Україну

Політика, Світ

Обрана президентка Мексики Клаудія Шейнбаум заявила, що має намір продовжувати курс свого попередника Лопеса Обрадора і дотримуватися політики «невтручання в зовнішні справи».

Так Шейнбаум пояснила відхилення запрошення президента України Володимира Зеленського відвідати Київ після її вступу на посаду 1 жовтня, повідомляє Fuser News,

«Наша відповідальність знаходиться тут. Ми будемо відвідувати деякі міжнародні заходи, які вважаємо важливими, але ми не будемо багато подорожувати», – заявила нова президентка Мексики і зауважила, що пріоритетом для її адміністрації буде розв’язання «внутрішніх питань».

Ще Клаудія Шейнбаум підтвердила прихильність Мексики до підтримки дипломатичних відносин з усіма країнами, за винятком Еквадору, де у квітні стався інцидент із мексиканським посольством.

Нагадаємо, раніш президент України дав мексиканському виданню Excelsior інтерв’ю, в якому висловив сподівання, що нова президентка країни на офіційному рівні відвідає Київ.Також ми писали, що Мексика надіслала запрошення на церемонію інавгурації Клаудії Шейнбаум кремлівському ватажку путіну.

Згодом посольство України в Мексиці закликало місцеву владу затримати путіна у разі його візиту, оскільки Мексика визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду. Проте мексиканська сторона відмовилась вживати заходів щодо російського диктатора.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь