ВР офіційно звернулася до Міноборони через можливе банкрутство Укртатнафти: подробиці

Політика

Олексій Кучеренко, народний депутат України, висловив занепокоєння щодо фінансових маніпуляцій, які можуть загрожувати стабільності стратегічного Кременчуцького НПЗ Укртатнафти. Він звернув увагу на різке зростання виручки Укрнафти у першій половині 2024 року, яке, на його думку, може свідчити про штучне завищення цін на нафту.

Кучеренко зазначає, що одночасно з цим дохід Укртатнафти зменшився на 41 млрд гривень, оскільки прибуткові активи були переведені до Укрнафти. Це, як стверджує депутат, може призвести до банкрутства Укртатнафти. Він також звернув увагу на те, що у разі невиплати встановленого Верховним Судом судового збору, Укртатнафта може бути змушена сплатити Укрнафті 6,4 млрд гривень, які наразі не має можливості виплатити.

Кучеренко підозрює, що ці маніпуляції мають на меті штучне завищення прибутковості Укрнафти і дестабілізацію Укртатнафти. Він також стверджує, що ціна на нафту, зазначена у судовому позові, суттєво перевищує її ринкову вартість, що може бути частиною цих маніпуляцій.

Нардеп уже направив депутатські звернення до Міністерства оборони та Нафтогазу, закликаючи до втручання і проведення термінового аудиту діяльності обох компаній для виявлення порушень і забезпечення стабільної роботи стратегічних підприємств.

Раніше ми писали, що керівництво парламенту й фракцій внесе до Верховної Ради нову постанову про зміну назв 300 населених пунктів. Вона вилучає зі списку п’ять із них, з перейменуванням яких виникли проблеми.Також нагадаємо, що Спікер парламенту Руслан Стефанчук повідомив, що в бюджеті на 2025 рік не передбачено коштів на проведення виборів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь