Гравець команди L&G увійшов до ТОП-30 найкращих кіберспортсменів Європи: відверте інтерв’ю із Максимом «OneUn1que» Шибком

Політика

Гравець кіберспортивної команди з CS2 L&G Максим «OneUn1que» Шибко увійшов до ТОП-30 найкращих кіберспортсменів Європи на Faceit у першій половині 3 сезону. Медіа UA.NEWS поспілкувалось із Максимом про його шлях і розвиток у професійному кіберспорті, досягнення та цілі й плани у складі команди L&G. Також «OneUn1que» назвав улюблені колективи в CS2, поділився секретами тренувань, розповів про свій стиль гри та дав поради кіберспортсменам-новачкам.  

Як почався ваш шлях у кіберспорті? 

Максим Шибко: Я почав цікавитись кіберспортом ще у 16 років. Тоді я захопився комп’ютерною грою CS 1.6, де награв більше 3000 годин. І згодом я зрозумів, що хочу досягти більшого вже у CS:GO, а далі і у CS2.

За які команди виступали до L&G? Максим Шибко:  До L&G я виступав за команду The Glecs на українській сцені, де здобув мінімальний досвід та навички командної гри.

Коли зрозуміли, що хочете бути професійним кіберспортсменом?

Максим Шибко: Я усвідомив, що хочу пов’язати своє життя із кіберспортом, коли мене покликали у мікс The Glecs, де ми пройшли у турнір Advanced ESEA і я почав показувати гарні результати.

Чому обрали саме CS? 

Максим Шибко: CS завжди був для мене особливим. Це гра, яка вимагає стратегічного мислення, командної роботи та швидкої реакції. Я полюбив цю гру за її глибину та можливість постійно вдосконалювати індивідуальний скіл.

Чи подобаються вам якісь інші шутери як кіберспортивні дисципліни, наприклад Valorant чи Call of Duty? 

Максим Шибко: Ні, мені не цікаві ці шутери. Але сподобалась нова гра від Valve “Deadlock”. Проте я не можу ніяк у неї пограти через щільний графік офіційних ігор та тренувань. Однак саме CS залишається моєю основною та найулюбленішою дисципліною! 

Ви граєте у складі L&G з кінця 2023 року. Як почалась ваша історія з “левами”? Чому вирішили приєднатись до команди? 

Максим Шибко: Моя історія з L&G почалася, коли ми з командою The Glecs почали показувати гарні результати. Тоді організація L&G запропонувала приєднатися до них. Ми були вражені цим і вирішили, що це чудова можливість для нашого розвитку!

На якій позиції ви зараз виступаєте? Які ваші головні завдання?

Максим Шибко: Я граю на STAR позиціях. І мої головні завдання це робити SPACE по карті, робити різницю агресивною грою, виконувати стратегію. Я також відповідаю за мораль та підтримку своїх товаришів по команді.

Чи змінився ваш стиль гри після переходу до L&G? І чи впливають на нього заміни у колективі?

Максим Шибко: Так, мій стиль гри змінився, оскільки я адаптувався до нових стратегій та підходів команди. Заміни у колективі також впливають на гру, адже кожен гравець приносить свої унікальні навички та стиль, що вимагає від нас гнучкості та швидкої адаптації.

У першій половині 3 сезону на Faceit ви увійшли до ТОП-2 гравців в Україні та ТОП-30 у Європі за elo. Завдяки чому це вдалось? Чи є шанси потрапити у ТОП-10 Європи?

Максим Шибко: Це вдалося завдяки наполегливим тренуванням, та аналізу своїх ігор. Я вірю, що з правильним підходом і продовженням удосконалення я зможу увійти у ТОП-10 Європи і здобути призи.

Розкажіть про свої тренування. Як усе відбувається в індивідуальному і командному режимі?

Максим Шибко: Наші тренування складаються з індивідуальних занять, де я працюю над своїми навичками. А також з командних сесій, де ми відпрацьовуємо стратегії, тактики та взаємодію. 

Ми також аналізуємо записи ігор, щоб виявити слабкі місця та покращити командну гру.

Які ваші улюблені команди або кіберспортсмени? За ким любите слідкувати або ким надихаєтесь?

Максим Шибко: Я слідкую за такими командами як DASH та TNL, тому що там грають молоді перспективні українські гравці та за сумісництвом мої хороші знайомі. 

Які ваші цілі на найближчий час у кіберспорті?

Максим Шибко: Я прагну покращувати свої навички, досягати високих результатів на турнірах та допомагати команді L&G підкорювати нові вершини! 

Що б ви порадили молодим гравцям, які мріють стати професійними кіберспортсменами?

Максим Шибко: Я раджу молодим гравцям бути наполегливими, тренуватися регулярно та не боятися помилок. 

Важливо аналізувати свої ігри, вчитися на помилках і завжди прагнути до вдосконалення. 

Також варто знайти команду, з якою ви зможете розвиватися та досягати спільних цілей.

Залишити відповідь