Мер Броварів прокоментував чутки про відключення води через забруднення Десни

Політика

У соцмережах з’явилася інформація про нібито заплановане 18 вересня припинення водопостачання у Броварах на тлі отруєння Десни. Мер міста назвав ці чутки фейком.

Як повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко, у Броварській громаді жодних відключень центрального водопостачання на 19 вересня через забруднення річки Десна не заплановано. Стан питної води у громаді під постійним контролем фахівців.

«Сьогодні в соцмережах з’явилася інформація про нібито заплановане завтра відключення централізованого водопостачання у  нашій громаді. Відповідально повідомляю – це абсолютно не відповідає дійсності. Стан питної води знаходиться під постійним контролем фахівців, відповідні лабораторні дослідження проводяться двічі на день, їх результати оприлюднюються на сторінках КП «Броваритепловодоенергія», – написав Сапожко.

Мер додав, що дійсно потрібно мати та поновлювати постійно запас питної води. Але це пов’язано із тим, що ворожі атаки націлені на об’єкти критичної інфраструктури.

Міський голова Броварів підкреслив, що ситуація під контролем, водопостачання у громаді проводиться в звичному режимі.У КП «Броваритепловодоенергія» додають, що в їхньому пункті водозабору на річці Десна якість води перебуває в межах норми. Більше того, фіксується покращення по хімічному споживанню кисню. Також зазначається, що забруднення, яке рухається руслом Десни, менш концентроване, ніж було на початку у річці Сейм, спостерігається його розбавлення.

Сапожко повідомив, що вода, яка подається до осель жителів Броварської громади, відповідає усім нормативним показникам. КП «Броваритепловодоенергія» щоденно проводить  моніторингові лабораторні дослідження стану води у міському водогоні.

Пляма забруднення у річці Десна станом на 15 вересня дісталася Київської області, її помітили між селами Літки та Рожни Броварського району.

Раніше ми писали, що Київ моніторить стан води в річках після забруднення, спричиненого росіянами в річці Сейм. Місто щодня проводить аналізи.

Збитки довкіллю у Чернігівській та Сумській областях через забруднення річок Сейм та Десна перевищують 405 мільйонів гривень.

Також нагадаємо, що у російському місті Тьоткіно місцевий цукровий завод скинув нечистоти у річку Сейм, що спричинило забруднення води органічними речовинами.

Станом на 11 вересня, забруднення річки Десна просунулось до села Ладинка Чернігівської області, і найгірші результати проб води фіксуються в Чернігові.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь