Новий генсек Ради Європи назвав підтримку України своїм першим пріоритетом

Політика, Світ

Ален Берсе, який 18 вересня став новим генеральним секретарем Ради Європи, назвав своїм «пріоритетом номер один» підтримку країни-члена цієї організації України.

Про це він сказав у першому зверненні до представників держав-членів Ради Європи, передає «Європейська правда».

У зверненні Берсе підкреслив важливість поточної роботи Ради Європи, яка «відіграє центральну роль у забезпеченні рівності та гідності кожної людини».

«Під час мого мандату я працюватиму з вами невтомно, з пристрастю і відданістю, щоб забезпечити майбутнє, в якому кожен європеєць зможе жити в умовах свободи, яка приходить разом з демократичною безпекою», – запевнив він.

Говорячи про виклики та пріоритети своєї роботи, новий генсек Ради Європи підкреслив, що першим серед них «є, звичайно, наша потреба в підтримці нашої держави-члена, України».«Україна бореться за своє демократичне майбутнє в умовах агресивної війни російської федерації. Підтримка цієї країни залишатиметься нашим пріоритетом номер один», – наголосив Ален Берсе.

Алена Берсе обрали генеральним секретарем Ради Європи на 5-річний термін у липні 2024.

Нагадаємо, у 2023 році Ален Берсе ще в якості президента Швейцарії відвідував Україну та зустрічався із Володимиром Зеленським.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь