Кілька країн закликали НАТО посилити ППО на сході альянсу

Політика, Світ

Міністри оборони Румунії, Польщі та Латвії звернулися до союзників по НАТО з закликом терміново посилити заходи протиповітряної оборони на східному фланзі Альянсу. Це рішення було ухвалене після зустрічі міністрів оборони Бухарестської дев’ятки, що відбулася в середу за ініціативи Латвії.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс зазначив, що російська агресія, зокрема нещодавні порушення повітряного простору НАТО російськими безпілотниками, створює нові ризики для країн Альянсу. Інциденти за участю російських дронів за останній місяць відбулися не лише в Латвії, але й у Румунії та Польщі.

У спільному листі до союзників міністри підкреслили необхідність посилення здатності НАТО виявляти, ідентифікувати та нейтралізувати низькі і повільно літаючі об’єкти, а також вимагали термінового впровадження ротації протиповітряної оборони.

Раніше ми писали, що Міністр оборони Румунії Анджел Тилвар закликав НАТО вжити рішучих скоординованих заходів у відповідь на інциденти, коли російські ракети або безпілотники, випущені по Україні, вторгаються в повітряний простір альянсу.

Також нагадаємо, що комітет з питань оборони румунського Сенату планує обговорити законодавчі зміни, які нададуть військовим право збивати дрони, що порушують повітряний простір країни.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь