Столтенберг скептично оцінив «червоні лінії» путіна

Політика, Світ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив скептицизм щодо попереджень диктатора володимира путіна на тлі обговорень про можливість надання Україні права завдавати дальніх ударів по території росії.

В інтерв’ю The Times, Столтенберг підкреслив, що навіть у разі надання Україні далекобійних ракет західного виробництва союзники НАТО не стануть безпосередньою стороною конфлікту.

Він наголосив на тому, що інші країни, такі як Північна Корея та Іран, постачають росії ракети і дрони, не стаючи при цьому учасниками конфлікту. Столтенберг також відкинув попередження Путіна про те, що такі удари будуть сприйматися як червона лінія, яка може призвести до війни між росією та НАТО. Генсек НАТО зазначив, що путін вже неодноразово заявляв про червоні лінії, однак не йшов на ескалацію, усвідомлюючи силу НАТО як найсильнішого військового альянсу.

За словами Столтенберга, путін розуміє, що ядерну війну неможливо виграти і її не слід починати, і НАТО неодноразово давало це зрозуміти російському лідеру.

Раніше ми писали, що віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції – міністр юстиції України Ольга Стефанішина обговорила з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом ініціативу щодо створення поясу безпеки над західними регіонами України.Також нагадаємо, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який залишає посаду, розповів про останні зустрічі з російською стороною перед її повномасштабним вторгненням в Україну.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь