Польща відібрала на Оскар-2025 драму про українську родину

Політика, Світ

Драма Доміана Коцура «Під вулканом» про українську родину, яка не може повернутися додому через вторгнення росії, змагатиметься за Оскар-2025 у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».

Про це повідомляє Deadline.

Оскарівський комітет Польщі відібрав фільм «Під вулканом» режисера Доміана Коцура як офіційну заявку від країни на здобуття премії Американської академії кіномистецтва в 2025 році. Стрічка змагатиметься за статуетку в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».

Світова прем’єра «Під вулканом» відбулася на цьогорічному кінофестивалі в Торонто 8 вересня. Фільм розповідає про українську родину, яка проводить останній день відпустки на Тенерифе, Іспанія. Тут вони дізнаються, що росія розпочала повномасштабну війну в Україні. Ця звістка затримує їх на острові, де їм доводиться боротися з ізоляцією, боргом, страхом і одне з одним.

Сценарій написав режисер Доміан Коцур та Марта Конажевська. Ролі виконали українські актори Софія Березовська, Роман Луцький, Анастасія Карпенко та Федір Пугачов.Стрічка також буде показана на кінофестивалі в Гдині. Вона стане фільмом відкриття фестивалю.

Нагадаємо, що англійський актор Чарлі Ханнем («Хулігани», «Багряний пік», «Меч короля Артура», «Джентльмени») зіграє головну роль у третьому сезоні серіалу-антології “Монстр” (Monster) від Netflix. Він виконає роль серійного вбивці Еда Гейна.

Стримінговий сервіс Netflix і розробник ігор Mojang Studios створять анімаційний серіал за мотивами компʼютерної гри Minecraft, яка святкує 15-річчя.

Стрімінговий гігант Netflix показав перший трейлер четвертого сезону супергеройського серіалу «Академія Амбрелла» (The Umbrella Academy), який стане для шоу останнім.

Netflix підтвердив вихід фільму «Гострі картузи» з оскароносним Кілліаном Мерфі у ролі Томаса Шелбі.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь