Викрито керівництво українського проєктного інституту, яке допомагало рашистам

Політика

Служба безпеки України викрила керівний склад науково-дослідного та проєктного інституту в Києві, який спеціалізується на нафтовій промисловості, на співпраці з росією. Серед затриманих опинилися голова правління, двоє керівників спеціалізованих відділів, головний інженер та один із інженерів.

За даними СБУ, ці посадовці допомагали росії у відновленні трьох ключових нафтопереробних заводів, які були пошкоджені внаслідок атак українських дронів. Вони готували проєктно-конструкторську документацію для модернізації цих об’єктів. Вартість російських замовлень становила майже пів мільярда гривень, включаючи дистанційний супровід процесу реконструкції.

Під час обшуків в офісах та домівках затриманих у Києві, Львові та Харкові СБУ вилучила техніку та документи, що підтверджують їхню співпрацю з росією. П’ятьом фігурантам висунуто підозри за статтею 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору), що передбачає до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Наразі четверо з них перебувають під вартою, триває слідство.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України повідомила про підозру клірику УПЦ МП.

Також нагадаємо, що у Харкові затримали 42-річного агента воєнної розвідки росії, який коригував ракетно-бомбові удари ворога по прифронтовому місту та прилеглих територіях.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь