Іспанія та Марокко направили допомогу охопленій лісовими пожежами Португалії

Політика, Світ

Хвиля смертоносних лісових пожеж у Португалії змусила надзвичайників працювати на межі можливостей, тому 18 вересня з Іспанії та Марокко прибуло підкріплення.

Про це написало агентство Reuters із посиланням на заяву влади.

Агентство зазначило, що щонайменше семеро людей загинули внаслідок пожеж у районах Авейру і Візеу, десятки будинків зруйновані, а десятки тисяч гектарів лісу і чагарників вигоріли. Влада залучила до протидії стихійному лиху понад 5 тисяч пожежників.

У районі Візеу була розгорнута іспанська військова команда з надзвичайних ситуацій з 270 осіб з бульдозерами, а з Марокко прибули два важких водометних літаки, і ще два перебувають у дорозі, повідомили в управлінні цивільного захисту.

Дані Європейської служби інформації про лісові пожежі свідчать, що з суботи масштабні пожежі охопили площу понад 90 тисяч гектарів, що робить цьогорічну загальну площу у щонайменше 124 тисячі гектарів найбільшою з 2017 року, коли Португалія постраждала від двох руйнівних лісових пожеж, які забрали життя понад 100 людей.Через пожежу на північному заході Іспанії біля кордону з Португалією евакуювали близько тисячі людей, палає близько 200 гектарів хвойного лісу.

Пожежники в середу змогли зменшити масштаб великої лісової пожежі, яка тривала два дні та знищила 20% лісу в столиці Бразилії, накривши місто сірими хмарами диму. За словами офіційних осіб, пожежа могла бути викликана підпалами.

Раніше повідомлялося, що 3 вересня у Києві  погіршилася якість повітря через пожежі в екосистемах. Зокрема, горіння торфу в 6 осередках загальною площею 3,74 га у Броварському районі Київщини.

Зазначимо, що лісові пожежі у Чорнобильській зоні трапляються мало не щорічно.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь